故郷から日本にやってきたYOUのみなさん。どんなお店が好きなの?どんな風に楽しんでいるの?ことみせが密着して、その魅力を教えて頂きました。
もち・チーズ・亀の形の明太子をトッピングした看板メニュー「たあとるもんじゃ」(1,090円)
Chef’s Recommendation “Turtle Monja”(1,090 yen) with a topping of rice cake, cheese and turtle-shaped“Mentaiko”(salted pollack roe).
もんじゃ焼 たあとるさん(左)
―初めに具材を炒めてから、だしを加えて混ぜるんだ。このだしが味の決め手!さあ、食べてみて。
―Firstly, you stir-fry the ingredients, and then mix in the soup.
This soup is the deciding factor in giving “Monja” its taste! Please try it.
Mr. Jordan・Peter・Dahl(ジョーダン・ピーター・ダルさん)(右)
―少し焦げたところも美味しい!大好きなタコ焼きに少し似てるなぁ。みんなで作って食べるのも楽しそうだね!
―Even the little burnt bits are tasty! It’s a little like “Takoyaki” ( a ball-shaped pancake with bits of octopus ) which I love. It looks enjoyable, everybody cooking and eating together.
もんじゃ焼 たあとる
店長の有本男さんが考案する独創的なもんじゃが美味しいと評判。下町らしい温かさで、長年地元の人に愛される。
Mr. Jordan・Peter・Dahl
ジョーダン・ピーター・ダルさん
国籍:イギリス 日本在住歴:10か月
日本の歴史、歌、アニメ、TVゲームなど日本の文化が大好きで来日。ゲストハウスに勤務中。
Nationality: British. He has lived in Japan for 10 months.
He came to Japan as he likes Japanese history and Japanese sub-culture, such as songs, animation, TV-games etc. He currently works in a guest house.