ことみせのほん

第6回 サパテロ

故郷から日本にやってきたYOUのみなさん。どんなお店が好きなの?どんな風に楽しんでいるの?ことみせが密着して、その魅力を教えて頂きました。

平日限定ランチセットはメインのパエリア(又はフィデワ)に前菜2品とグリーンサラダ、デザートがついて1,000円。

The lunch set (available weekdays only), comes with a paella or fideuà main dish, two appetizers, a green salad and a dessert for 1000 yen.


 
サパテロ オーナーシェフ 川田 通雄さん(左)
― パエリアにはスペイン産のスパイスを使っています。ルナさんはアヒージョやピンチョスなどもお好きですよね。
― We use spices harvested in Spain to make the paella. I think you’re also inclined to the ajillos and pinchos, right Mr. Luna?
 
ハビエル・ルナさん(Javier Luna)さん(右)
― 故郷の気分を感じられるお店が近所にあってうれしいね。素材にも調理方法にもこだわりがあって、特にパエリアは僕のお気に入りだよ。
― It’s great to have a place in the neighbourhood where I can enjoy the feel and taste of home. They put a lot of care into choosing the best ingredients and cooking methods, and the paella is a special favourite of mine.

 

サパテロ(Zapatero)

気さくな雰囲気で家族連れにも人気の本格的スペイン料理店。ハムはもちろんワインやチーズも本場にこだわり、タパスも充実。
This authentic, family-friendly Spanish restaurant has a homey atmosphere, making it a favoured destination for many. They are particular about stocking wine, cheese—and of course, ham—that are produced in Spain. There is a rich selection of tapas as well.

サパテロ(Zapatero)


ハビエル・ルナさん
Javier Luna

国籍:スペイン 日本在住歴:26年
地域や文化をプロデュースするマーケティング・プロデューサー兼アーティスト。以前住んでいた宮城県仙台市に引き続き、最近は清澄白河の魅力も発信中!360VRフォトグラファーという一面も。
Nationality: Spain He has been living in Japan for 26 years.
Mr. Luna is a marketing producer and artist who helps promote various regions and cultures. Currently, his focus is to continue promoting Sendai and Miyagi (where he used to live), and more recently the Kiyosumi-Shirakawa area of Koto-ku. He also happens to be a photographer specializing in 360 VR images.

情報誌『ことみせ』